- Ajankohtaista
- Uutiset ja tiedotteet
- Perjantain paras herkkuhetki: Burgeribuffet Ylämyllä 12.12.
- Heinosen jouluherkut nyt tilattavissa!
- Black Friday 2025 – Parhaat tarjoukset Heinoselta
- Let’s Vits again – VIP Pizzabuffa + Meet & Greet Kanervalan Kahvilassa
- Pikkujoulut: Valmiit Menut ja Catering Joensuussa – 3 herkullista vaihtoehtoa
- Halloween - kakkubuffet 24.10. perjantaina Ylämyllyn kahvilassa
- Halloweenin herkut – tilaa karmivan hyvät leivonnaiset helposti verkosta!
- Pääsiäisen parhaat herkut – tilaa helposti verkkokaupasta!
- Pizzabuffa saapuu jälleen Ylämyllylle – herkullinen buffet perjantaina 7.3.
- Ystävänpäivän herkut – hemmottele itseäsi ja läheisiäsi!
- Ystävänpäivän Kakkubuffet 14.2. perjantaina Ylämyllyn Kahvilassa
- Konsulenttipäivät ja maistatukset Kuopion kaupoissa
- Kermaisen lohikeiton comeback ja muita lounaslistan uudistuksia
- Näin syntyy aito artesaanipizza Joensuulaisella otteella
- Kaikissa Heinosen Leipomon munkeissa on nyt uusi resepti!
- Donitsiseinä ja överimunkit ovat juhlien uusi hitti | lue lisää!
- Käsin leivottu ilman hiivaa – Tumman juurileivän tarina
- Heinoselle ResQ-palvelun Vastuullisen ketjun sertifikaatti
- Ajankohtaiset kampanjat ja edut
- Vinkit juhlien järjestämiseen
- Erityisruokavaliot
- Verkkokauppa
Näin syntyy aito artesaanipizza Joensuulaisella otteella
Italialaista pizzaa Joensuusta käsin – aitojen makujen mestareilta.
Artesaani tarkoittaa “käden taitajaa”. Pizzeriamme osalta tämä sana kertoo täysin käsityönä leivotusta pizzasta, joka valmistetaan tarkoin valikoiduista ja laadukkaista raaka-aineista Joensuussa. Artesaanipizza ei ole vain pizza, se on rakkaudella valmistettua, huolellisesti suunniteltua ruokaa, jossa harmoniset makuyhdistelmät ja laadukkaat raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa lautasellasi.
Voit olla varma, että Heinosen pizzoista et löydä 🚫
- pakastettua pizzataikinaa
- valmistomaattikastiketta
- säilykeananasta
- Brasiliasta rahdattua lihaa
Sen sijaan pizzamme rakentuu näin:
1. Pohja - pizzan sielu ja ydin
Todellisen pizzafanin ensimmäinen kommentti koskee aina pohjaa ja syystäkin, sillä pohjan koostumus ja maku ovat ratkaisevan tärkeitä. Pizzapohjan on oltava kuohkea, rapea ja maukas mutta ei jauhoinen ja maultaan tasapainoisen hapan.
Kun ostat Heinosen pizzaa, tiedät tukevasi paikallista käsityötä. Me emme käytä pizzoissa pakastettuja valmispohjia vaan pizzapohjamme valmistetaan 100% käsityönä. Ilman kaulimia ja ilman keinotekoisia lisäaineita Italialaisista tipo 00-jauhoista. Ahkerat leipurimme leipovat 72-tunnin taikinalevolla valmistettua pizzapohjaa Joensuun teollisuusalueen ytimessä Hiiskoskentiellä, josta tämä kylmäkohotettu taikina reissaa pakettiautomme kyydissä Kanervalan sekä Ylämyllyn pizzerioihin herkkusuiden maisteltavaksi. Pizzoissamme käytetään siis tuoretta taikinaa - joka päivä!
Tämän useamman päivän pituisen taikinalevon ja käymisen ansiosta pizzataikinaan muodostuu makuaineita sekä villihiivoja, joiden ansiosta taikinan maku syventyy ja pizzapohjan rakenne muuttuu rapsakan ilmavaksi. Tällöin voidaan puhua taikinan pitkästä mausta. Heinosen Leipomon omistajat Hannu Voutilainen sekä Petri Halonen matkustivat Italiaan ottamaan oppia aidoilta paikallisilta pizzamestareilta vuonna 2018 ja pizzamme leivotaan näillä opeilla vielä tänäkin päivänä. Kun maistat pizzan kuorta - se maistuu pitkään suussa kuten juurella leivottu leipäkin. Näin syntyy kunnon pizzapohja ja ne ihanat reunat, joiden rapeus ja herkullisuus on vailla vertaa.
"Meitä opettanut pizzamestari lämmitti uunin 450 asteeseen ja hän taikoi meille koruttoman version pizzasta – siis pizzan pelkällä tomaattikastikkeella ja parilla basilikan lehdellä. Ei edes juustoa! Maestro perusteli, että isoin osa pizzasta on itse pohja sekä tomaattikastike. Eivät pelkästään pizzan täytteet. Maisteltiin pizzaa ehkä hieman epäileväisin mielin, mutta epäilys muuttui ihmetykseksi heti ensimmäisen haukun jälkeen. Mietittiin, että voi juku, miten on mahdollista, että niinkin tavallinen ja suosittu ruoka kuin pizza voi maistua niin hyvältä ja vieläpä ilman täytteitä? Siinä hetkessä myö todella ymmärsimme, että pizzan sielu ja ydin on itse taikina eli impasto, kuten italiassa sanotaan. Oli meille alusta alkaen selvää, että pizzapohja on tärkein osa elämystä. Sen saman elämyksen halusimme tuoda Joensuulaisten lautasille. "

Pizzapohja syntyy näppärästi leipurin taitavissa käsissä.
2. Kastikkeet
Hyvä pizzakastike on yhtä olennainen osa herkullisesta pizzasta, kuin itse täytteetkin. Laadukkaat ja auringon kypsyttämät tomaatit ovat pizzakastikkeemme ydin ja kokkimme valmistavat tomaattikastikkeen paikan päällä kahvilassa. Bianco-pizzat, eli vaalealla kastikkeella leivotut pizzat ovat vielä meillä Joensuussa verrattain uusi juttu, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoisia! Meiltä voit tilata fantasiapizzan joko perinteisellä tomaattikastikkeella tai valkoisella ranskankermapohjaisella pizzakastikkeella leivottuna tai maistaa valmiiksi listoiltamme löytyvää makunystyröitä hivelevää Savulohi Bianco - pizzaa. Tämä herkkujen herkku sisältää vaaleaa tillillä maustettua creme fraiche-kastiketta, kotimaista kylmäsavulohta, katkarapuja ja aitoa kreikkalaista fetajuustoa. Ja on meinaan suunmyötäistä.

Aidon tomaatin maku jokaisella puraisulla
3. Juusto
Juusto on pizzan peruselementti, jonka suhteen emme tee kompromisseja. Todellinen pizzalover osaa nimetä parhaan pizzajuuston kuin apteekin hyllyltä. Se on tietenkin fontal-mozzarella. Lempeä mozzarellajuusto sulaa pizzan päälle täydellisesti ja tämän kyseisen juuston kanssa täytteiden herkullinen ominaismaku pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Suosittelemmekin aloittamaan pizzatestailut klassisesta Margaritasta, jotta voit vakuuttua pohjan ja juuston laadusta ennen kuin lisäät muita täytteitä pizzaan. Olemme valikoineet myös lisätäytteiden katalogiin liusan ihania juustojen klassikoita. Voit valita extraksi vaikkapa laadukasta gorgonzola-juustoa, Valion klassista aurajuustoa, italialaista parmesaania tai fior di latte -tuoremozzarellaa.

Kuva: @inkaisaa / Instagram
4. Täytteet
Suosimme pizzojemme valmistuksessa kotimaista lihaa sekä kalaa aina, kun hinta, laatu ja saatavuus sen mahdollistavat. Meille on tärkeää, että asiakkaamme voivat nauttia aterioistaan tietäen, että tarjoilemamme liha ja kala on hankittu vastuullisesti.
Kotimaista Lihaa ja Kalaa
Yksi suosituimmista pizzoistamme, broileripizza, saa herkullisen makunsa paikan päällä kahvilassa grillatusta ja maustetusta kotimaisesta broilerinlihasta. Kinkku-ananaspizzassamme puolestaan käytämme tuoretta ananasta sekä suomalaista porsaanpaistia, jonka lihapitoisuus on yli 92 %. Kotimaisia aineksia suosimalla takaamme, että pizzamme täytteet ovat korkealaatuisia ja maukkaita.
Kansainvälisiä Makuja
Vaikka made in finland - tägin raaka-aineet ovatkin suussa sulavia, haluamme myös tarjota asiakkaillemme autenttisia makuelämyksiä maailman eri kolkista. Esimerkiksi Napolin salami on nimensä mukaisesti Italiassa valmistettua korkealuokkaista makkaraa ja kreikkalainen fetajuusto puolestaan Kreikassa lampaanmaidosta valmistettua aromikasta aitoa fetaa.

Kuva: @hyppysellinenrakkautta / Instagram
5. Paistaminen ja viimeistely
Korkea paistolämpötila takaa pizzan nopean ja tasaisen kypsymisen. Kun pohja on paistettu kastikkeen ja juuston kanssa ja päälle on ripoteltu maukkaat täytteet, viimeistely antaa pizzalle loppusilauksen. Kastike ja dipit ovat piste iin päälle. Pizzan voi kruunata makeantulisella BBQ-kastikkeella tai sitruunaisella Creme Fraiche - soossilla tai voit napata reunoille herkullisen valkosipuli-, tai chilidipin. Erityisen hyvältä aromikkaat ja rapsahtavan ilmavat reunat maistuvatkin rennosti dippaillen. Tule testaamaan, miltä maistuu pala Italiaa. 🇮🇹
Katso menu
Kanervala 045 175 0772
Ylämylly 050 327 6359